Výlet do Ekocentra Zahrada v Mladé Boleslavi

Všichni jsme se už dlouho těšili na návštěvu Ekocentra Zahrada v Mladé Boleslavi. Na výlet jsme jeli linkovým autobusem z Dolního Bousova hned po obědě, takže jsme na místo dorazili už po půl druhé.

Vnitřní expoziceKrajta

Nejprve jsme si prohlédli celý areál zoologické a botanické zahrady společně. Žasli jsme nad velikostí krajty, krokodýlů, varana a sklípkana, osahali jsme si hadí svlečku a zjistili, že hadi opravdu nejsou slizcí. Prohlédli jsme si expozici velkých kaktusů, obdivovali jsme banánovníky, citrusy, kvetoucí ibišky a masožravé rostliny. I ve venkovních výbězích bylo k vidění množství zajímavých zvířat. Bažanti zlatí, zvláštní druhy holubů, slepice hedvábničky, shetlandský pony, sovy a dravci v klecích.

Nákupy v kavárněNákupy v kavárně II

Dámský klubDětský klub

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po společné prohlídce měly děti možnost prohlédnout si v areálu vše, co je zajímá, občerstvit se v kavárně, nakrmit zvířátka zakoupenou mrkví, nakoupit si v obchůdku nebo si pohrát v dětském koutku v atrapě veverčího hnízda z konopných provazů. Děti také dostaly za úkol nakreslit nebo napsat pár slov o pro ně nejzajímavějším zvířeti (rostlině). Výtvory a postřehy byly velmi zdařilé a budeme si nad nimi vyprávět ještě na příští schůzce.

Rozloučení s minizooRozloučení s minizoo II

Před ZahradouPilně studujeme...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vše, co se děti dozvěděly, jistě využijí nejen ve škole. Až budeme hrát v kroužku stopovanou, určitě do otázek zařadíme něco, co jsme se dnes naučili. Čas v Zahradě ubíhal velmi příjemně, ale před čtvrtou hodinou jsme se museli vydat na zpáteční vlak. Cestou k nádraží jsme si ještě ukázali zajímavé stromy v blízkém parku ( mohutný akát, himalájské břízy…). V úseku trati za Kolomuty jsme v poli zahlédli ondatry. Zdržují se zde v okolí potoka. Domů jsme dorazili až za tmy v dobré náladě a plní dojmů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *