Načítám Akce

« All Akce

  • akce již proběhla.

Vánoční schůzka společná

15.12.2017 @ 13:00 - 16:00

Dnešní schůzka, vánoční speciál, byla o hodinu delší, než obvykle. A to není jediná věc, která byla netradiční… Vydali jsme se Dlouhou ulicí, která se opravuje, směrem na Zahrádky. Sice bylo všude plno bláta, ale alespoň nejezdila auta…
Přišli jsme do areálu Dětí lesa, na salaš. Lenka tu už dopoledne zatopila, aby bylo trochu teplo a hlavně, aby roztál včelí vosk, ze ktrého si děti postupně tvořily plovoucí svíčky do ořechových skořápek. Kdo zatím čekal, až se uvolní místo u stolku, šel hrát legrační vánoční stopovanou. Prošli jsme si také pracovní list a omalovánku o zimním krmítku, co tam patří a co ne. Pohovořili jsme o vánočních tradicích, rozkrojili si pár jablek „na hvězdičku“, vypili čaj a snědli perníkovou chaloupku, kterou jsme si ozdobili 25.11. v Horním Bousově. Nakonec jsme vytvořili listy z barevného papíru na náš strom dobrodějných přání a každý si mohl na list napsat to své…Děti například psaly: Abi bil o vánocích sníh, aby byla Země čistá, aby se stromům dobře rostlo, abi se nebojovalo ap. :-).
Nakonec děti dostaly vánoční balíčky s perníčky, co jsme spolu zdobili, se svíčkami, které jsme se staršími dětmi minulý týden vytvářeli a s pečeným čajem, který vyráběly děti ze starší skupiny. Také bonus: „zlaté“ prasátko z pomerančové kůry.
Šťastné Vánoce plné klidu a pohody, mnoho radosti při společně stráveném čase přejí i Pavla s Lenkou.

Podrobnosti

Datum:
15.12.2017
Čas:
13:00 - 16:00
Rubrika Akce:
Štítky Akce:
,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *