Výstava jiřin, růží, mečíků a zeleniny v Přepeřích u Dolního Bousova – 8. ročník

8. Výstava jiřin, růží a mečíků v PřepeříchPřepeře u Sobotky – ve dnech 29. – 30. srpna proběhne tradiční, již 8. ročník výstavy, kterou pořádá Základní organizace Českého zahrádkářského svazu (ZO ČZS) v Přepeřích u Dolního Bousova nedaleko Sobotkyv jídelně v Přepeřích. Představí se zde specializovaná zahradnictví a prodejní firmy.

Hlavní expozice výstavy:

  • Jiřiny světového sortimentu ze zahradnictví Brzák Sloveč.
  • Růže manželů Pelcových ze Sobotky.
  • Kolekce mečíků, nové odrůdy zeleniny ze šlechtitelské stanice Moravossed – Svijanský újezd.

Výstava bude doplněna výtvarnými pracemi z domova důchodců Modrý kámen z Mnichova Hradiště, prodejem medu, medoviny, proutěných košíčků, dřevěných výrobků, kaktusů, ovocných vín, česneku, dřevěných výrobků a také ukázkou řemesel. Možnost objednání odrůd jiřin, růží a mečíků pro další sezonu. Volná prohlídka jiřin v porostu. Výstavu každoročně navštěvuje stále více účastníků a je svátkem všech zahrádkářů a milovníků přírody.

Otevřeno od 9 do 18 hodin. Občerstvení – zvěřinové hody. Výstava se stala svátkem místních zahrádkářů, přijeďte se podívat.

Zde máte popis loňského povedeného ročníku aneb Zahrádkáři z Přepeř u Dolního Bousova nám to ukázali:

Vystavovali jiřiny, růže, mečíky a zeleninu. V podstatě nic zajímavého, ale zdání klame. Ve městech jako Praha, Moskva atd., se děje něco co nás má odvádět od smyslu života prostého. Pánové prezidenti, premiéři a předsedové důležitých partají nás ohlupují svými bláboly, ale život je někde jinde. A to v Bousovských Přepeřích. Ti moudří lidé tam, udělali těm výše jmenovaným něco natruc. Zorganizovali již po sedmé nádherný zážitek, kde se dobře jedlo, například pravý srnčí guláš s pravým domácím houskovým knedlíkem, guláš jako pohádka, ne jako nějaký polotovar z Bliany, a i to pití stálo za to. Pokud pominu pivo, tak tam pozvali skvělou moštárnu z Lažan. Žádné chemické kokakofoly, ale šťávička z českorájských jablíček a hrušek, samozřejmě bez těžké chemie. Kdo chtěl vínečko tak také mohl. Osobně vinařka, paní Munzarová ze zámeckého vinařství Domousnice šenkovala vína z vinic v Domousnici. Království minerálů i z Českého ráje se ve své kráse také prezentovalo a odbornosti ráda vysvětlovala královna království minerálů osobně.

No a až pohlédnete na malou obrázkovou reportáž, tak budete závidět, že jste tam mezi těmi sedmi sty rozumných v sobotu a další třístovkou v neděli nebyli. Pan Folprecht přislíbil, že našim prostřednictvím se o příště připravovaném včas opět dozvíte.

A jaké to bylo na výstavě letos (2009) si můžete přečíst (a prohlédnout fotky) zde.

Zdroj: Enviweb.cz, Boleslavský deník

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *