První schůzka v novém roce „Na Vyhlídce“ 11.1.2016

Dnes jsme se poprvé sešli po delším vánočním odloučení. Ačkoliv bylo mokré nevlídno, vyrazili jsme plni elánu ven. Po modré turistické značce jsme šli „Na Vyhlídku“ ke dvěma starým borovicím lesním, odkud je za pěkného počasí pěkný výhled na Červenský rybník, Humprecht nebo Horní Bousov. Na jedné z borovic roste čarověník.

Cestu tam jsme si zpestřili paměťovou hrou – co si kdo zapamatoval z úseku, který jsme právě prošli. Povídali jsme si také o tom, co kdo dostal od Ježíška a co dělat, když se pod někým propadne led na vodní ploše.

Měli jsme možnost vidět několik druhů lišejníků na jednom stromě (například terčovka bublinatá, důlkatec plicní nebo větvičník slívový). V zahradě nás také zaujal okrasný strom, který se jmenuje škumpa (je jedovatá, způsobuje svědění a vyrážku. Její dřevo má zajímavou barvu i kresbu, vyrábějí se z něj leštěné spony do vlasů.). Povídali jsme si také o lískách, už mají napučené jehnědy.

Na Vyhlídce jsme pozorovali louku rozhrabanou od prasat divokých a hledali otisky jejich spárků. Zahráli jsme si Závin a Uzel a dost jsme se při tom nasmáli. Také zpáteční cesta nám rychle uběhla a ke škole jsme dorazili skoro potmě. Celkem jsme urazili asi 4 kilometry, což je na krátkou odpolední vycházku pěkný výkon.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *