Kosení louky v NPP Rečkov

P1390019

Vzhledem k nepříznivému počasí v neděli 21.8., proběhlo plánované kosení louky v NPP Rečkov až ve čtvrtek 25.8.2016. Celkem se na brigádě sešlo 16 lidí, z toho zhruba polovina pracantů byla z Dolního Bousova. Dorazili jsme na louku, o kterou se staráme delší dobu. Před několika dny byla strojově posekaná, takže jsme celkem v pohodě hrabali seno. Přijel pán s malým nakladačem a kontejnerem. Když bylo potřeba sešlapat obsah kontejneru, aby se vešla další tráva, nastoupila parta hic – děti z DB. V čele s Tomášem, který na ně dohlížel, sešlapávali poctivě a všichni jejich zápal chválili.

Zbytek lidí pracoval zatím na druhé louce, která je 20 let neudržovaná: ostružiny nebývalých rozměrů, vodní bodláky, rákos, kopřivy, ostřice – prostě vysoký pichlavý porost. Nejhorší jsou drny vystupující nad terén – ztěžují chůzi s plnými náručemi trávy. Ale při dlouhodobé péči o louku tenhle problém mizí každým rokem.

Pracovalo se asi do 19ti hodin, pak jsme se přesunuli do restaurace Na Výsluní, kde jsme se dobře napili a najedli. Už u stolu jsme měli s dětmi velkou legraci, a celou zpáteční cestu jsme si vydrželi vyprávět vtipy…Už chápeme, proč firmy používají takovouhle práci ke stmelení kolektivu. To fakt funguje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *